Известие

Collapse
No announcement yet.

Отдавна не и се беше скапвала (145 QV)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Отдавна не и се беше скапвала (145 QV)

Здравейте на всички. Отдавна не бях писал във форума, понеже не се беше обаждала за проблеми колицата.
    Откакто ни налегна кризата и започнаха да плащат доста рядко и помалко във фирмата в която работя, смених карера 100 с карера 95 и се почнаха едни проблеми (палене от втоия път и тн). Както и да е, това го преживях.
    Преди две седмици, спирам внезпно (засякоха ме и изгасих чак колата) и след това паля и оборотите от 1000 на 0. Помислих, че съм я задавил и на скорост с прихълцване отбих и я продухах. Оправи се и все едно никога не е правила проблеми.
    Днеска изкачвайки Стамболийски към Св. Неделя шишо ме засече и отново рязко спиране. Познайте - отново същия номер, само дето този път и трябваше половин час (кой знае колко благословии съм отнесъл с това аварийно спиране на булеварда).
    Ако някой има някаква идея откъде може да идва това проблемче, моля да сподели - електроника ли, МПХ, дросел.
    За диагностига при Бобо знам, но както писах по-горе криза (върнаха ни в първи клас), аз задните амортесори си ги карам от 2 месеца в бгажника (няма пари за смяна, пък е още студено).
    ПС. Колата е с чипче, а забелязах, че е омаслено (може и бензин да е) по блока, между първа и втора свещ.
    http://en.wikipedia.org/wiki/File:PC170010.JPG - джаджата дето е зад кпачката за маслото (май беше свързано с вариатора, но не съм сигурен)

Благодаря предварително!
    Alfa 145 2.0 TS 16V Q.V. - голяма ламя

щом е с чип, само 100 октана. пробвай такова да заредиш и виж дали пак така ще прави.
    точка

Comment

КОлега смени бензиностанцията като начало...Примерно пробвай ЕКО 100 или ШЕЛ 100...Може кофти партида да си уцелил... А щом е започнала да ти прави проблеми след чипа...Нензнам какво да си мисля...Първо смени горивото и после говори с хората, които са я чипнали
      Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
      exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
      ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
      ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
      by RUBIG service

Comment

Чипчето си е отдавна, сложих и го още като я взех (чипа е от Екстрим тунинг) и ми направи с новото чипче проблем само един единствен път (вероятно докато се нагоди системата) - беше на няколко стотин километра с него, кофтито беше, че ми го направи по магистралите в Гърциа на 40 градуса температура на въздуха (идваше ми да я убия колицата, но всичко тогава се оправи с отсъединяването на батерията за около 20тина минути).
        Откакто съм я купил колата - само 100 октана от ОМВот. Но от нова година насам смъкнах на карера 95. Зареждам почти винаги от една и съща бензиностанция (ОМВ - Красна поляна). Случва ми се да зареждам обаче и от ОВМ в Слатина (Никак не съм доволен от горивото в Слатина. Първо цената им е по-висока, а и колата минава по-малко километри - последно съм зареждал там миналата седмица.).
        Last edited by dido76bg; d.m.y г., 11:21.

Comment

Тогава пак мини на 100 октана и пробвай друга бензиностанция... Примерно ЕКО... Може наистина да има кофти партида в горивото...А и защо изобщо сипваш 95като си с чип
          by RUBIG service

Comment

Когато гнездата на свещите се пълнят с масло твърде вероятно е да е от гарнитурата на соленоида на вариатора,какт сам си се досетил.Свали го вземи гарнитурата и си я изрежи от картон и си я подмени това е за омасляването .За другото нямам идея .
            sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Ами не си сменях проклетат гарнитура, защото щях да вкарвам колата в сервиз за обслужване, че понапреви километри и там всичко на куп щях да правя, но пустото му безпаричие дето налегна фирмата. По същата причина минах на карера 95.
              Ще и сипя 40тина литра 100 октанов и колкото и да не ми се иска сам ще сменям гарнитурката...
              Само дано изчезне този проблем.

Comment

Компромиси с колата не прави...И аз не правя...Ако не мога да и осигуря най-хубаво масло, бензин косумативи просто изчаквам и не я карам докато събера пари...По-добре да я карам 3 пъти в седмицата ако не мога да си позволя скъпо гориво, отколктоо 5 ама да ми прави проблеми Тааа всеки търси начини...Но колите са ни капризни и не обичат нискокачествени горива масла и т.н... За това продължавай със 100 октана и започвай по-малко да използваш градския транспорт Няма лошо Всеки си знае джоба и преценява
                by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                  Когато гнездата на свещите се пълнят с масло твърде вероятно е да е от гарнитурата на соленоида на вариатора,какт сам си се досетил.Свали го вземи гарнитурата и си я изрежи от картон и си я подмени това е за омасляването .За другото нямам идея .
                  От гарнитирата на соленоида няма как да отиде масло при свещите,помисли и ще се сетиш защо.Тече и соленоида/нормално за ТС/и гарнитурата на капака/пак нормално за ТС/.Мен ме навява една друга мисъл,щом го прави при рязко спиране,може да има неква драма в кошницата на бензиновата помпаПросто трябва да се видят някои неща
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Абе то се е видяло, че при първи парички ще се тича в екстрема, ама кога ще е този щастлив ден, че и мало трябва (малей... не искам и да си мисля, а да не говорим и за вариатор)....

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                      КОлега смени бензиностанцията като начало...Примерно пробвай ЕКО 100 или ШЕЛ 100...Може кофти партида да си уцелил... А щом е започнала да ти прави проблеми след чипа...Нензнам какво да си мисля...Първо смени горивото и после говори с хората, които са я чипнали
                      Препоръчвам ти от Шел да не слагаш щото бензина им и е 30% вода. /Един приятел работеше там и вика на 1000л. А-98 слагат 300л. вода.Ти си прави изводи за 100-то октана./ Пък за нафтата да не говорим-пълна скръб.В момента в България най-доброто гориво е в Лукойл и Петрол,а за ЕКО-то не мога да кажа нищо.

Comment

Първоначално публикувано от k_valkanov33 Покажи съобщение
                        Препоръчвам ти от Шел да не слагаш щото бензина им и е 30% вода. /Един приятел работеше там и вика на 1000л. А-98 слагат 300л. вода.Ти си прави изводи за 100-то октана./ Пък за нафтата да не говорим-пълна скръб.В момента в България най-доброто гориво е в Лукойл и Петрол,а за ЕКО-то не мога да кажа нищо.
                        Всяка бензиностанция си е различна...Още повече че за най-скъпия бензин на ШЕЛ няма как да важи това 30% вода...Това ИЗОБЩО по принцип няма как да важи, ама това е друга тема...Аз пък 2 пъти сложих на ЛУкойл и два пъти се плаших да не би колата ми да е е за основен ремонт...Та поста изобщо не е правилен... Трябва всеки да си намери неговата бензиностанция и като усети някакви проблеми да я смени и да направи разлика и така....Аз слагах само на ШЕЛ в пауър рейсинга едно 5-7хил км..по-добър бензин не съм слагал никога и колата ми вървеше отлично...Само че на слагам на ШЕЛА до в къщи от където си зареждам и газ и си я зная и така... Таа за това му казвам на колегата първо да смени бензиностанцията да пробва и тогава да търси дали наистина има проблем

Ето един пример:
                        http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...=35255&start=0

Много интересна темата
                        Last edited by VFTI; d.m.y г., 17:32.
                        by RUBIG service

Comment

Аз пък чувам че ЛУКОЙЛ слагали по 40% вода
                          ex AlfaRomeo 145 2,0 QV -> Голямата ЛюбоФ
                          Nissan Qashqai 2,0 140hp
                          Renault Megane III Coupe 1,6 16V 110hp
                          ShineRay XY350ST-2 StreetKiller

Comment

Колеги, темичката ми не беше за бензиностанциите! След малко ще вдигам капака и ще се гмуркам...

Comment

Първоначално публикувано от dido76bg Покажи съобщение
                              Колеги, темичката ми не беше за бензиностанциите! След малко ще вдигам капака и ще се гмуркам...
                              Казах ти,ако ти се занимава извади и бенз помпа направо с кошницата и разгледай за нещо съмнително
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                              X